Fremtidens Guldsmedebranche - Er guldsmedene ved at flyve væk? Det er afgørende i fremtidens guldsmedebutikker, at forstå forskellen mellem kunderne – de unge, børnefamilierne og seniorerne. Samtidig skal butikken omformes, så det passer til de fremtidige behov. Uden en levende profil på de nye medier, forsvinder butikken – uden internet går det ikke.
EN OPDATERING ER UNDERVEJS... Leder du efter en konkret artikel, så kontakt venligst sekretariatet.
Udvalgte artikler fra vores magasin AuClock kan du i dag finde her og downloade efter ønske. Udover spændende fagstof om diamanter, perler, guld og andre fantastiske materialer, er der artikler om kendte danskere og deres forhold til smykker og ure. Er du gået glip af artikler fra tidligere numre af AuClock kan de stadig ses og downloades her på siden.
Flair for det flamboyante ”Hvem har besluttet, at kostbare smykker skal være kedelige?!” De bevidst provokerende ord er Victoire de Castellanes, kreativ direktør og chefdesigner for Diors smykkeafdeling. Udover selv at være en farverig personlighed, slår hun sig løs med store ædelsten i smykkeafdelingen Dior Fine Jewellery.
Power på paletten Forårs- og sommermoden eksploderer med farver – måske som et forsøg på at inspirere til større forbrug. Sjældent har der været et sådant opbud af farver at glæde sig over. Vi er dykket ned i en verden af vidunderlige nuancer, som en opmuntrende velkomsthilsen til foråret.
Fotoserie fra Medieskolerne På de følgende sider viser de fotografstuderende ved Medieskolerne i Viborg deres fortolkning af PEJ gruppens trendtemaer Feel, Play, Discover og Think - belyst ved danske leverandørers smykker. Flere billeder følger i næste nummer af AuClock.
Sikre farver gennem krisen Tænk, opdag, leg og føl. Sæsonen efterår/vinter 2009/2010 handler om at se krisens begrænsninger som en kreativ udfordring, der byder på eftertænksomme farver, opdagelse i den rå natur, leg med udtryk og æstetisk forførelse.
Tyskerne og tendenserne - Indtryk fra Inhorgenta 2009 Stemningen på den 36. inhorgenta messe i München den 20. til 23. februar 2009 var forsigtig optimistisk. 1.183 udstillere fra 47 lande gjorde deres hoser grønne for de besøgende på 64.500 m2. Her var noget for enhver smag – nogle gange også den dårlige!
Suveræne smykker På Amalienborgmuseet, i Christian VIII’s palæ, åbnede udstillingen ”Tiara – Smykkets Dronning, Dronningers Smykke” i midten af marts måned. I Hendes Majestæt Dronning Margrethes nærvær kunne resultatet af danske guldsmedes hårde arbejde gennem de sidste par måneder og årtier nydes. Udstillingen lukker den 2. august 2009.
The pink project I forrige nummer af AuClock satte vi fokus på forskellige nuancer af pink og lyserøde – fordi de feminine farver altid appellerer til kvinder. Denne gang kan vi så følge op med lyserøde koraller, takket være Ingelise Holmelund, Lise Lund Koral, og hendes ekspertise på området.
NR. 1 - Februar 2009
Har du besøgt www.altomsmykkerogure.dk? Den 27. november 2008 lancerede Guldsmedefagets Fællesråd den nye internetportal www.altomsmykkerogure.dk. Portalen er 100 procent forbrugerrettet og er udviklet i samarbejde mellem Guldsmedefagets Fællesråd og Benjamin Media.
Optimisme og fremgang under krisen Danmark er i den dybeste krise siden 1930'erne, men om nogle år vil vi se tilbage på den som en forholdsvis let overgang. Hvorfor? Fordi dybden af krisen er medieskabt, fordi vi trænger til en krise og fordi de unge, der jo skaber fremtiden, vil reagere anderledes på krisen end resten af befolkningen.
Fremtidens Guldsmedebranche - Er guldsmedene ved at flyve væk? Det er afgørende i fremtidens guldsmedebutikker, at forstå forskellen mellem kunderne – de unge, børnefamilierne og seniorerne. Samtidig skal butikken omformes, så det passer til de fremtidige behov. Uden en levende profil på de nye medier, forsvinder butikken – uden internet går det ikke.
Trendforudsigelser vinter 2009/2010 I en globaliseret, meningsmættet verden af høj kompleksitet, opstår behovet for enkelhed, integritet og en søgen efter autentiske rødder. Modetrends i de nuværende og kommende sæsoner afspejler trangen til kvalitet, håndværk og skrædderkunst, og villigheden til at betale for smukke traditionelle materialer. Forbrugere tager en øget interesse i at vide, at firmaer opfører sig etisk korrekt og medmenneskelighed over for ansatte og omgivelser.
Kinetisk arkitektur Med rene linjer, dramatiske strukturer og masser af bevægelse, er guldsmykkerne fra AngloGold Ashanti konkurrencen ”AuDITIONS” Sydafrika fra 2007/2008 mildest talt visuelt inspirerende! Opgaveformuleringen lød på at skabe ”couture” smykker/juveler under temaet ”Kinetisk arkitektur”, som nogenlunde oversættes til bevægelig arkitektur. Et af smykkerne ligner mest af alt en rygrad – en anden et futuristisk våben. Vi bringer her et uddrag af konkurrencen, hvis unikke armringe og ringe, smykker og storslåede værker, kombinerer arkitektur med eksotisk, elegant og skulpturelt smykkedesign. Originalt, nutidigt og kreativt!
Valentine og den røde farve Rubiner, granater, rubelitter (en variant af turmalin), rhodolitter (en variant af granat) og spineller er de klassiske røde smykkesten. Lige nu er messen Inhorgenta og det tyske magasin ”GZ” i færd med at køre spineller internationalt i stilling, som det store næste hit, alle firmaer må bruge i deres kollektioner. Vi har kigget nærmere på farven rød og på en meget kendt spinel, som i mange århundreder fik lov til at tro, at den var en rubin…
Johannes Berg - med fagligheden i højsædet I anledning af den flotte karaktergivning på 12 har AuClock talt med nybagt guldsmedesvend, Johannes Berg – om faglighed, svendeprøver og fremtidsdrømme. Manchetknapper af 14 karat guld, Johannes Bergs svendeprøve.
The pink projekt To års planlægningsarbejde kulminerede i begyndelsen af november 2008, da juveleren Hartmann’s på Bredgade i København kunne fremvise den hidtil største kollektion af pink diamanter på skandinaviske breddegrader.
Passion - for ure, branchen og medarbejdernes velbefindende Hvad der oprindeligt begyndte som et studiejob for over 10 år siden, har i dag udviklet sig til en post som administrerende direktør og en passion for ure. Mød Stig Andersen, der repræsenterer Klarlund butikkerne i København. Vi har talt med ham om medarbejderes udvikling og event-kultur som strategi i dårligere økonomiske tider.
Vurderinger & Kriterierne - et ikke altid lige nemt forehavende Flemming Hertz er blevet bedt om at skrive lidt om vurdering af ædelmetalvarer – et kedsommeligt navn over for forbrugere, men denne artikel henvender sig jo heller ikke til dem. For flere år siden var dette emne meget aktuelt, og vi fastsatte forskellige regelsæt og afholdt sågar små kurser i den ædle vurderingskunst.
PUTTING ON THE GLITZ - eksklusivt julepynt Vi har kigget nærmere på alt fra traditionsrige britiske ”juleknallerter” til ærkeengle med diamanter – små langtidsholdbare kunstværker, der pynter i hjemmene i december måned. Glædelig for-jul!
Historien om et juletræ For at komme i den rette stemning er der intet som et juletræ. Her fortæller vi juletræets historie, og tager læserne med på en verdensturné for at kigge på, hvordan andre folkeslag pynter træer – altså lige med den fællesnævner, at samtlige juletræer er dekoreret af Swarovski!
Flora Danica - Stel & Smykker Danske blomster har inspireret både stel og smykker – og der er materialenyheder inden for begge dele. Vi har taget et vue ud over kollektionerne.
Årets Julegave - Den som ingen kvinde vil bytte! Jeg drømmer hvert år om at udnævnelsen af ”Årets Julegave” (en institution, en kommerciel kampagne med stor medieværdi i Sverige, red.), falder på et smykke af guld med diamanter. I stedet for bliver det som regel et stykke teknisk udstyr, for eksempel en GPS til bilen – endnu en i rækken af ”gadgets” til mænd. Forrige år var det måske et computer-pokerspil, fladskærms-TV, DVD-afspiller, kamera eller lignende.
Hjertesmykker - Kærligheden hører til diamanterne Da julen er hjerternes tid, byder vi her på en sand kærlighedsfest i ædle sten og metaller fra de største internationale smykkefirmaer – inspireret af det mest udødelige tema for elskende.
10 Indgange til eksklusive ure Der var dømt tikkeri i øverste potens, da Guld Sølv Ure 2008 for første gang introducerede Bella Horlogerie – en udstilling med nogle af verdens fineste og dyreste ure. Men mindre kan også gøre det.
Fotoserie Se den redaktionelle fotoserie, der er blevet til i et samarbejde med IN og magasinets moderedaktør Eva Helmbæk.
Sølvet som det nye Guld Georg Jensens administrerende direktør Ulrik Garde Due er siden sin tiltrædelse i november 2007 blevet udnævnt af diverse fashionable medier til at være den, der skal forvandle ”sølv til det nye guld”. Og det er jo alt sammen fint og godt – men nu vil den danske guldsmedebranche efterhånden godt se noget handling, som kan bakke op om den udefinerbare ”mystik”, som omgiver manden!
Live and Learn Otte deltagere var med på Danske Guldsmede og Urmageres studierejse til Sydafrika i august måned. Turen var arrangeret i samarbejde med Limpopo Travel, Køge, der har specialiseret sig i rejser til Afrika med udvalgte temaer og rejsemål. Her er nogle indtryk fra rejsen.
Notabene Et udvalg fra DKNY, Levi's, Chanel, Michael Kors, Diesel, Hugo Boss... og mange andre spændende nyheder....
NR. 5 - Oktober 2008
Koncepter styrer - Guld, Sølv, Ure 2008 Feminin romantik, koncepttænkning, lange halskæder, armbånd i alle mulige afskygninger og øreringe som slik. Der var nok at kigge på i år på Guld Sølv Ure messen, som i sig selv så flottere ud end nogensinde. Hermed bydes der på et vue ud over de trends, som gjorde sig gældende til vinteren 2008, og et lille glimt af foråret 2009.
SORT I SORT Farven sort slår igennem modebilledet som cool perfektion og i geometriske abstrakte linjer.
TIK-TAK Nyheder Se ure fra Mango, Puma Time, Michael Kors, Livi, Marc Jacobs, Schoeffels,Cavalli, Gucci, Swatch, Oris, Valentino, Versaces, Sector, Movado.....
Kvalitetskulturen Køb af smykker og ure er ofte forbundet med følelser. Og sådan skal det være – det er jo trods alt en mulighed for at signalere, hvem man er – og ikke mindst en værdsættelse af historie og troværdighed. Men i Danmark blomstrer en discountkultur, der også har ramt ur- og smykkebranchen. Og hvilken betydning får det så på længere sigt – både for branchen og forbrugerne?
Den Danske Diamant-Scenograf Hun har arbejdet for Cartier og Harry Winston, og da vi fanger hende, er hun i gang med et konkurrenceforslag til Chaumet. Hendes navn er Emilie Kindt-Larsen, og i en ironisk vending kalder hun sig ’diamantscenograf ’. Uddannet inden for design og teater har hun i dag en international karriere med arbejde som iscenesætter af smykker.
Duft-markedsføring - Hvad er det ? Julesalget i december er altid et godt eksempel på et sansebombardement: Blinkende lysreklamer, julemusik, varmelamper og duften fra mandelkogerens store kobbergryde. Alt sammen giver folk minder om jul, indkøb og... nå ja, stress!
Diamantbørn kommer i skole 3.000 børn i Sierra Leones krigshærgede diamantområde får i dag en skolegang og et håb om en bedre fremtid. Danske guldsmede kan være med til at få endnu flere børn i skole gennem den danske udviklingsorganisation IBIS.
Notabene - Blandede bolcher Læs om Royal Copenhagen, Tilbudsaviser, Paris i København, Matas' ny e-butik, H&M, Afmatning i butikscentrene, Verdens dyreste butiksgader, BlicherFuglsang og Silverboks, der har ambitioner.
NR. 4 - August 2008
Fra produkt til mærke - til kult og "IT"-genstand Enhver, der genkalder sig produkter med kult-status, vil som regel tænke på nogle af de største mærker: Chanel, Coca-Cola og Cartier. Mærkerne er karakteriseret ved deres internationale status og deres unikke historier, men er på trods af disse – eller netop på grund af selv samme – elsket af loyale kunder. Hvad karakteriserer så et kult-objekt? Og kan man planlægge sig til kultstatus?
De tikkende højmesser Tvangsauktioner, svag dollar og subprimelån var på alles læber inden de to årlige urmesser i Basel og Geneve slog dørene op i april. Levede de ilde varsler op til deres renommé? AuClock var igen i år på pletten og bringer her en rapport fra de tikkende messer.
Bella & Beyond På disse sider bringer vi et indledende indtryk af, hvad man kan forvente sig på Skandinavisk Guld Sølv Ure messen i Bella Center – med enkelte afstikkere til udenlandske produkter og trends, for der er jo som bekendt sammenhæng mellem andedammen og ude-dammen. Hertil kommer en mængde af små nyheder og historier, som er tænkt som generel information og inspiration.
Vidunderlige perler På BaselWorld 2008 i april måned valgte nogle blandt de besøgende at tage på en verdensomspændende rejse i perlens univers. Det foregik på standen ’Perles de Tahiti’, hvor enhver kunne blive overbevist om, at perler er blandt de mest vidunderlige ædelsten, og sandsynligvis de mest trendsættende af samtlige organiske smykkesten! Så selvom der måske endnu er nogle folk, som associerer perler med deres bedstemor, så er perler både fashionable, hippe og henvender sig til et ungt publikum!
Bæredygtige Fiji-perler Nu er der anderledes og unikke perler på vej til det danske marked, nemlig de nye Fiji-perler, som med deres nuancer og farver er helt enestående. Og det er ikke kun farverne – moderigtige brune og grønne nuancer – der er nye.
Bella & Beyond - flere nyheder Se her fortsættelsen af artiklen "Bella & Beyond" med flere nyheder, der præsenteres på GSU 2008.
Brand New - Nye talenter på GSU 2008 For andet år i træk vil et område af Guld Sølv Ure messen afholdt i Bella Center være reserveret for talenter inden for smykkebranchen. I forhold til sidste år har man endda valgt at fordoble antallet af deltagere fra ti til tyve.
NR. 3 - Juni 2008
BaselWorld 2008 De lyseblå flag viser vejen, og de mørkeblå silkeklædte skønheder uddeler dagens messeavis i indgangen. BaselWorld 2008 var med 2.087 udstillere fra 45 lande et overflødighedshorn, hvor alt kan lade sig gøre for de 100.000 indkøbere. Vi bringer her et udvalg af hvad der gjorde sig gældende på messens 116.000 m2.
Krystaller til bryluppet Til glæde og inspiration for kommende brude afholdte det østrigske krystalfirma Swarovski en bryllupsevent under den seneste haute couture modeuge i Paris. Frugten af et etårigt samarbejde med over 100 designfirmaer blev fremvist – heriblandt Armani, Vivienne Westwood, Vera Wang, Viktor & Rolf, Pucci, Jimmy Choo, Fendi, John Galliano og flere, som alle havde givet deres ”ja” til krystallerne i den festlige anledning.
Morgengaven Traditionen med at give morgengaver er næsten lige så lang som ægteskabet som institution. Engang var morgengaver imidlertid ikke bare noget, der blev givet for sjov. Morgengaven var en slags supplerende medgift, som skulle sikre bruden i tilfælde af brudgommens død. I dag er morgengaver noget vi giver for at forkæle hinanden morgenen efter brylluppet. Derfor er det værd at bruge tid og omtanke på at vælge den rette gave – for det er jo tanken, der tæller!
Brylluppets ringe Over hele verden er juveler tegn på en fælles skæbne mellem en mand og kvinde – blot er det et spørgsmål om, hvilken form smykkerne antager. Mest udbredt på vores breddegrader er vielsesringe, men i løbet af de sidste 10 år er forlovelsesringe også blevet populære, og nu begynder vi også at se evighedsringe vinde frem, som romantiske gaver.
Tiaraer og hårsmykker En tiara er for langt de fleste kvinder forbeholdt dagen, hvor de bliver gift, som den ultimative smykkekategori. Og sådan er bryllupsdagen, måske den bedste anledning til at udleve de prinsessefantasier, som en kvinde måtte gå rundt med.
Con Amore - Kærligheden til faget Mennesker, der arbejder af kærlighed til deres fag er, i ordets oprindelige mening, ”amatører”. Her vil den vågne læser nok stejle, fordi vi til daglig lægger en helt anden betydning i det ord – men amatør stammer fra latin ”amator”, der betyder ’elsker’. De negative meninger ved ordet er imidlertid nok dem, der er mest kendt i dag – dem der har samlet sig omkring et ord, som ellers har en positiv betydning. Først i det 20. århundrede, med dets prioritering af hastighed og tempo, er ”professionel” blevet hævet op på et højere niveau end amatør.
Igen og igen og..... Den danske bryllupsindustri tjener fedt på drømmene og idealerne om den eneste ene, brylluppet som livets største og vigtigste fest, og trenden går mod, at man supplerer med bekræftende ceremonier igen og igen.
Indiens Guldfeber Indien har et ganske specielt forhold til guldsmykker, som igen er nært forbundne med fejringen af bryllupper. AuClock har mødt Ankesh Soni, der ejer en kæde af smykkebutikker i Indien, til en snak om bryllupssmykker.
Platin til vielsesringen I Danmark er det temmelig begrænset, hvor mange brudepar der beslutter sig for at købe sig vielsesringe i platin, men globalt er trenden anderledes stærk. Ligeledes markerer også andre smykkekategorier sig i platin, for eksempel halskæder og armbånd.
Blandede bolcher Er der noget der hænger sammen - så er det diamanter og chokolade....
Nr. 2 - April 2008
Den danske tøjbranches gudmor Allerede i overskriften af denne artikel står der tøj, og ikke smykker. Men bliv nu ved med at læse! Dansk mode er et fænomen, en eksportsucces og et profileringsredskab for vores lille andedam – noget, som nationen er stolt af at kunne fremhæve i udlandet, som en af vores kompetenceklynger.
Modesmykker kontra "ægte" smykker i modereportager Fagredaktør Carmencita Lundsten kunne i Aurum nr.1/2008 fortælle følgende, baseret på samtaler med moderedaktører på svenske modemagasiner – en serie gode råd, som vi godt vil give videre, suppleret med yderligere information som er relevant for danske medier. Konklusionerne i artiklen er foretaget på baggrund af samtaler med danske modejournalister.
Dansk mode - en branche i vækst Hvad har gjort dansk mode til et af de mest omtalte kreative vækstområder? AuClock har stillet skarpt på den danske modebranches spillere samt på de faktorer, der har været med til at sætte dansk mode på den globale dagsorden.
Typer, trends og tendenser - FORMER OG FARVER At forsøge at se æstetisk ind i fremtiden virker mildest talt som et utaknemmeligt job. For kan diplomdesigner og chef for Swaqrovskis 600 personer store udviklingsafdeling, Ute Schumacher, ramme helt præcist? Eller koges der bare suppe på gamle ben, idet der intet nyt er under Solen? Både betagende og meget imponerende virker det, når Ute Schumacher i krystalfirmaets hovedkvarter i Wattens, Østrig, fortæller om efterårets og vinterens 2008/2009 trends.
Mørke i udbrud Da den seneste modeuge løb af stablen fra den 6. til den 10. februar 2008 i København, var det som den største nogensinde på dansk jord. Som moderedaktør og modeekspert på Go’Morgen Danmark fulgte jeg med i den hektiske uge. Her følger mit bud på, hvad vi skal holde øje med til efteråret og vinteren 2008 – altså det, der købes i butikkerne fra august og nogle måneder frem.
Forårets Smykker På denne side har vi ganske kort samlet nogle af de æstetiske træk, som ser ud til at gøre sig gældende for forårets og sommerens smykker 2008 – dette blot som et kort oprids af, hvad man kan forvente i løbet af de næste par måneder, i stikordsform.
Nr. 1 - Ferbruar 2008
Tysk Platinkonkurrence - Manden som udfordring Hvad tænker guldsmede som det første, når de hører ordet platin? Forlovelsesringe med diamanter. Går bølgerne højt: Ure af platin. Men herresmykker? Nej, vel?! Ikke desto mindre var det det, som udfordringen lød på fra den tyske filial af platinrådet PGI – Platinum Guild International – for nøjagtig et år siden.
Valentinsdag - Fotoserie Med dette første nummer i 2008 lægger vi ud med en forårsfrisk fotoserie, der tager sit udspring i kærlighedens måned – Valentine den 14. februar – og frugtbarhed. Derfor har vi udvalgt røde smykker og hjertet som motiv til generel glæde og inspiration.
Fænomenet Flagskibsbutikker Fordelene er mange, men den ressourcemæssige investering er også stor: Som fænomen repræsenterer flagskibsbutikker den ultimative iscenesættelse af et smykkeunivers. Vi har talt med Julie Sandlaus marketingkoordinator Junnie Elleby, Pandoras salgsdirektør Kenneth Ramstrup, Dyrberg/Kerns kreativ direktør Henning Kern og Pilgrims internationale franchisemanager Dennis Hansen, for at gennemgå erfaringer, fordele og ulemper ved forskellige butikstyper.
Stjernernes sang I forrige nummer af AuClock havde vi fornøjelsen af at kunne vise den førsteprisbelønnede Tahiti perlepisk designet af guldsmed Bodil Binner. Nu kan samtlige vindere af den skandinaviske del af konkurrencen afsløres.
Nr. 6 - December 2007
De perfekte julevinduer Tænk nyt, tænk enkelt og tænk anderledes. Sådan lyder hovedbudskabet fra dekorationskunstens erfarne herrer, når AuClock spørger dem om, hvordan en guldsmeds julevindue tager sig bedst ud.
Når skønheden rækker ud over smykkerne Ole Lynggaard Copenhagen gør det, Chopard, Cartier og Swarovski gør det, Pandora Jewelry og Pilgrim gør det - laver smykkedesign i den gode sags tjeneste.
Sæsonens smykker sne og is Hver sæson har sine smykke-sællerter: Til Valentine er der hjerter og røde smykker der løber med opmærksomheden, til påske kan man næsten altid være sikker på, at historien om Fabergés æg får omtale i medierne, og til forsommerens konfirmander er der kors i forskellige udformninger. Så hvad kan man forvente i december måned?
Produktplacering af smykker Hvordan ender nogle smykker på kroppen af visse stjerner, både på og udenfor det hvide lærred? Og hvordan kan markedsføringsredskabet "produktplacering" operationaliseres for danske smykkefirmaer?
Er du professionel - Eller sutter du på fingeren? Selvom du måske allerede mestre discipliner som aktiv marketingplaner, træner dit personale, løbende udarbejder events og har højt kendskab til dine kunder, vil CIBJOs detailist-guide være en inspiration til videre arbejde.
Nr. 5 - Oktober 2007
Hvem er du? Det handler om identitet Råmaterialet guld har en given værdi, men ved karakteren af forarbejdning, formgivning og branding kan den samme mængde guld ende med at variere markant i pris.
Tidens brede fælge Mobiltelefoner, computere, mikrobølgeovne og bla bla bla. Armbåndsuret er ikke længere den primære tidsviser - men hvorfor bliver der solgt så mange af dem?
Bella Trends 2007 - Branchen går i sort Konsolidering af kollektioner og brug af sølv, sort sølv, guld, two-tone kreationer og forgyldte sølvsmykker markerer sig ligeligt på Bella Guld Sølv Ure 2007. Når tøjmoden er afdæmpet og klassisk, bliver der plads til strejf af farver i smykkerne, selv om sort dominerede halvdelen af nyhederne på messen. AuClock har set nærmere på trends og tendenser.
Strategisk planlægning Hvilken vej vil man med sin detailforretning? Er man villig til at gå nye veje, eller satser man på det sikre? Vi har i forlængelse af artiklen fra sidste nummer af AuClock "Kend din forretning" af direktør Ivan Lauridsen fra Bræmer-Jensen im Randers, talt med indehaver af Guldsmed Lauriridsen i Svendborg, Jens Christian Møller, om hans erfaringer med strategisk planlægning.
Kunsthåndværkermarked i København Da Kunsthåndværkermarkedet åbnede den 23. august i år på Frue plads i København, var det 24. gang, Danske Kunsthåndværkere slog de hvide parasoller op og satte publikums visuelle sans på overarbejde med et tre-dages bombardement af former, farver og funktionalitet.
Nr. 4 - August 2007
appetizers Nu kan vi efterhånden tælle dagene til, at Guld Sølv Ure messen i Bella Center i København begynder. GSU-messen er Skandinaviens største smykkemesse, og den vokser stadig. Her viser vi et bredt udbud af de smykkedesign og relaterede produkter, som vil være at finde på messen i Bella Center fra den 23. til den 26. august 2007.
Vær varsom med vurderingen En del medlemmer oplever desværre problemer, når en kunde beder om at få et smykke vurderet, som er blevet købt i udlandet eller på en netauktion. Problemerne opstår typisk, fordi kunden bliver vred eller chokeret over, at smykket ikke er det, det giver sig ud for, eller når man i forretningen ikke er i stand til at foretage en kvalificeret vurdering.
Kampen mod konfliktdiamanter fortsætter På CIBJOs kongres, der blev afholdt i marts 2007 i Cape Town, Sydafrika, var De Beers’ formand Nicky Oppenheimer hovedtaler. Det, som lå ham mest på sinde var, at branchen skal stå sammen i arbejdet med at holde konfliktdiamanter, de såkaldte bloddiamanter, borte fra markedet.
Frygt ikke ur-tossen Internettet kan være en enorm hjælp for kunder, når de skal finde oplysninger om et ur, de ønsker at købe. Men når man står og ekspederer dagen lang og ikke bruger timer på Internettet...hvad gør man så?
Kend din forretning Er det tilstrækkeligt at tale med sin revisor et par gange om året, eller skal der mere strategisk økonomisk overblik og arbejde til for at være en succesfuld guldsmed eller urmager?
Nr. 3 - Juni 2007
De tikkende nyheder En gang om året samles tusindvis af forhandlere, journalister og ”die hard entusiaster” i Schweiz for at opleve nyheder fra producenter af noget så gammeldags som armbåndsure.
Dansk vinder af international detailpris Verdens mest innovative detailforretning er dansk! Mandag den 12. marts i år vandt Inspiration H. P. Nielsen den første butik i Skandinavien ”The Global Innovator Award”. Prisen bliver givet til verdens mest innovative detailhandler og er den mest prestigefyldte pris i international detailsammenhæng.
Gåden om Graff Selvom diskretion præger diamantindustrien, er nogle mennesker mere hemmelighedsfulde end andre. Blandt dem, der er omgærdet af mest mystik, finder man englænderen Laurence Graff. Hans overdådige diamantsmykker ses ofte i fuld offentlighed på skuespillere og topmodeller – men manden selv har ingen set i årtier.
Nr. 2 - April 2007
Det hvide vidunder Palladium spås at blive det nye store hit! Det blev for alvor kendt, da det op til 2. verdenskrig i 1939 blev betragtet som et strategisk metal og begrænset til militær anvendelse. Siden er det fra tid til anden dukket op som smykkemetal, men først for nylig har det for alvor fundet vej til smykkeindustrien.
Ny Storhedstid for dansk sølv Dansk sølv er på vej frem – igen. Sådan forlyder det, når man stikker næsen ind i de små værksteder rundt omkring i landet. Det gjorde AuClock og mødte fagets grand old man, Allan Scharff og en repræsentant for den nye generation, Else Nicolai Hansen.
En fryd for øje, hånd og mund En stor del af det sølvbestik, der findes i de danske hjem, er produceret hos Fredericia Sølv. Virksomheden blev startet i 1925 af Johanne og Hans Thomsen. I dag driver Peter Thomsen og hans kusine Hanne Nielsen, der er 3. generation af familien, virksomheden.
Inspiration fra USA René Fris – frisør, stylist, forfatter og bosiddende i New York – fortæller her om de trends, han ser i USA i øjeblikket og som vil smitte af på de danske tendenser i den kommende sæson.
Nr. 1 - Februar 2007
Hvad er min virksomhed værd? Ved både almindeligt salg af en virksomhed og i forbindelse med generationsskifte, vil det være et af de første spørgsmål. Det er vigtigt at slå fast, at der ikke er nogen facitliste på det spørgsmål. Kort kan man sige, at en virksomhed er det værd, som en køber vil give, og den endelige pris er altid resultatet af en forhandling mellem parterne.
De Beers, diamanterne og danskeren Der var engang en lille dreng, der tog på fluefiskeri med sin far. Men fordi han var for lille til at magte fiskestangen, begyndte han i stedet at kigge ned på stenene i vandet. Begejstringen for sten førte til en fascination af diamanter, som Nicholas Moltke aldrig senere har mistet.
Valentin - En myte om forelskelse Ifølge den gamle græske mytologi blev Hefaistos født som gud, men fordi han var krøbling, ville hans mor ikke kendes ved ham, og hun kastede ham fra gudernes hjem på Olympen ned til menneskene på jorden. Her kompenserede han for sin manglende fysiske skønhed ved at skabe skønne ting....
Smykker med indfattede fortællinger Kunstneren Monica Ritterband viser nye spændende veje for smykkebranchen med sin kollektion af Noder og Humaner. De fine små kunstværker med indbyggede personligheder, som produceres og distribueres af Scrouples A/S, er allerede velkendte universer.
Kunden skal have en helhedsoplevelse Katja K, der blandt andet er kendt for sin rolle som Lisa i sitcom’en Langt fra Las Vegas, sprang ud som iværksætter i 2004 og åbnede i december 2006 sin første forretning med lingeri i eget design og smykker i Bredgade i København.
Nr. 7 - November 2006
Cartier kommer til byen AuClock var med, da det franske smykkehus Cartier slog en midlertidig butik op i hotel D’Angleterres balsal, Palmehaven, i tre dage i november. Men først tog vi til Paris, for at tale med Cartiers præsident, Bernard Fornas.
Jylepynt der sælger Er man løbet tør for gode ideer til, hvordan man pynter et julevindue, der lokker kunderne ind til varerne og disken i den søde og dyre juletid, er der der også hjælp at hente i denne artikel.
Nr. 6 - Oktober 2006
Opfølgning på Strategiseminar På det tre dage lange strategiseminar i maj måned blev der drøftet en række initiativer, der kan styrke branchens position i fremtiden, og der var stor enighed om, at initiativerne skal gennemføres. Læs om Branding af branchen, elevuddannelse og efteruddannelse, Auktionshus, Fusion på Leverandørsiden. Nr. 5 - August 2006
Appetizers Så er årets Skandinavisk Guld Sølv Ure messe i Bella Center i København lige om hjørnet, og er man i tvivl om, hvorvidt det kan betale sig at lægge vejen forbi, taler statistikken fra sidste år sit eget tydelige sprog: 85 procent af udstillerne ?k kontakt til nye kunder, 88 procent opnåede direkte ordrer på messen, og 93 procent syntes, at stemningen var god. Blandt de besøgende fandt 65 procent nye leverandører, og 82 procent fandt nye produkter.
Eldorado verdens største topas Topasen har altid vakt menneskers beundring. Egypterne forbandt dens lys med solguden Ra, romerne satte den i forbindelse med vejrguden Jupiter, og grækerne tillagde den helbredende kræfter. I dag forbløffes mennesker verden over Eldorados størrelse og kvalitet.
Generationsskifte kræver forberedelse Der er skrevet talrige artikler om generationsskifte og holdt utallige gå-hjem-møder om temaet, så alle føler sig formentlig allerede stopfodret. Alligevel er jeg blevet bedt om at skrive et par ord om emnet uden at fordybe mig i kompliceret teknik.
Jens veggerby Galleriejer med passion for ure På Ny Østergade i den mere fashionable del af det indre København ligger Galleri Veggerby. Det er ikke sådan et sted, hvor det ligger i luften, at man skal sænke stemmen i ærbødighed, når man træder ind ad døren. – Kunderne skal ikke føle, at de er på museum. Her skal være rart at være, smiler Jens Veggerby.
Manchet den velklædte De signalerer stil og bæres lige godt af den konservative, midaldrende forretningsmand og den unge, smarte reklamemand. Også kvinderne har i perioder taget dem til sig. Oprindelsen Manchetknapperne er sammen med uret de mest klassiske og traditionelle smykker for mænd.
Nr. 4 - Juni 2006
De dygtigste danske designtalenter 80 designere fra faglærte til selvlærte deltog med stor iver og indleverede tilsammen over 400 smykker til den danske smykkekonkurrence, Smyk 2006. Konkurrencen blev afholdt i begyndelsen af maj måned.
Drejebog til vellykket design Regitze Overgaard er smykkedesigner og har gennem tiden designet adskillige kollektioner for bl.a. Georg Jensen. Desuden underviser hun på Handelsfagskolen i Skåde.
Guldet på Grønland Guld er et ganske særligt metal, fordi det er et af de få mineralske stoffer, der kan ?ndes naturligt raf?neret i naturen. I modsætning til det meste andet, er guld lig med penge, i det øjeblik man ?nder det. Det skal ikke først omformes, og måske derfor virker det så appellerende på mange af os.