print.php?par_id=148&link_id=976

Fakta

Kontakt:
Guldsmedebranchens sekretariat
Tlf +45 4583 5211
email: info@guldsmed.dk

Forsikring til elever og lærlinge

Elever og lærlinge følger som hovedregel overenskomsten på det pågældende område – også selvom butikken ikke har overenskomst.

Elever og lærlinge, som ikke i forvejen er omfattet af en pensionsordning, skal per 1. marts 2011 være omfattet af en forsikringsordning, der indeholder erhvervsevneforsikring, forsikring ved kritisk sygdom og livsforsikring. Inden for vores overenskomstområder kan virksomheden selv bestemme, hvor ordningen skal etableres.

Forsikringsordningen skal omfatte:

  •  Invalidepension – 60.000 kroner årligt
  •  Invalidesum – 100.000 kroner
  •  Forsikring ved kritisk sygdom – 100.000 kroner
  •  Dødsfaldssum – 300.000 kroner.

Omkostningerne ved ordningen betales af virksomheden.

Medlemspris på forsikring
DGU har sammen med Detailhandlens Brancher indgået en aftale med PFA om den forsikringsordning, som skal tegnes for elever. Ordningen (PFA Start) er prismæssigt meget konkurrencedygtig, idet præmien er forhandlet til lige under 500 kroner om året for den enkelte elev. Din pris som medlem er derfor 41,66 kr. per måned. Normalprisen for PFA Start er 63,77 kroner per måned. 

Beløbet betales månedligt via butikkens betalingsbureau (Dataløn, ProLøn etc.). I Tiltrædelsesaftalen finder du en mere udførlig indbetalingsvejledning.

Ønsker I at benytte ordningen skal Tiltrædelsesaftale til PFA Start for detailhandlens brancher udfyldes, underskrives og sendes til PFA, Sundkrogsgade 4, 2100 København Ø.

Se specifikation af priser og omkostninger her